Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Zwembad De IJsselslag

General

Zwembad De IJsselslag ligt in het Zuiderpark in Zutphen. Het gebouw is geplaatst op een lage sokkel, in lijn met het bestaande landschap. Het voetstuk herbergt een kunstmatig landschap met onder meer de glooiende grasvelden op het zuiden, de fietsenstalling en een monumentale trap. De differentiatie in hoogte, beplanting en bestrating wordt omzoomd door een beukenhaag, waardoor het complex vanzelfsprekend in het Zuiderpark wordt ingebed. Een ander voordeel van het hoge voetstuk is het feit dat de baden zich boven het grondwater bevinden.

Het bouwvolume zelf is verdeeld in een transparante plint en een stevig dakvolume. Door de plint terug te schuiven - in overeenstemming met de hoofdingang - ontstaat een uitnodigende overhang.

De zwembaden zijn overzichtelijk ingedeeld (wedstrijdbad van 25m, instructiebad en recreatiebad voor kinderen) gescheiden door glazen deuren. Langs de langszijde verbindt een transparant verblijfsgebied de zwembaden en creëert een sterke relatie tussen de binnenfuncties en het omliggende park.

In het hart van het gebouw is een patio, waardoor daglicht diep in het volume kan doordringen. De patio fungeert tevens als regenwateropvang. De watertuin is een focuspunt voor bezoekers en gebruikers van de zwembaden.

Voor het interieur is gekozen voor neutrale materialen: verschillende tinten grijs en antraciet in combinatie met een houten plafond. Dit pallet resulteert in een tijdloze, hoogwaardige afwerking van het interieur. Het plafond is vanaf de buitenkant van het gebouw te zien en volgt het geknikte dak dat naar het hart van het complex leidt, de patio met watertuin. Frisse kleuraccenten en bewegwijzering leiden bezoekers op een natuurlijke manier door het complex.

Zwembad De IJsselslag ligt in het Zuiderpark in Zutphen. Het gebouw is geplaatst op een lage sokkel, in lijn met het bestaande landschap. Het voetstuk herbergt een kunstmatig landschap met onder meer de glooiende grasvelden op het zuiden, de fietsenstalling en een monumentale trap. De differentiatie in hoogte, beplanting en bestrating wordt omzoomd door een beukenhaag, waardoor het complex vanzelfsprekend in het Zuiderpark wordt ingebed. Een ander voordeel van het hoge voetstuk is het feit dat de baden zich boven het grondwater bevinden.

Het bouwvolume zelf is verdeeld in een transparante plint en een stevig dakvolume. Door de plint terug te schuiven - in overeenstemming met de hoofdingang - ontstaat een uitnodigende overhang.

De zwembaden zijn overzichtelijk ingedeeld (wedstrijdbad van 25m, instructiebad en recreatiebad voor kinderen) gescheiden door glazen deuren. Langs de langszijde verbindt een transparant verblijfsgebied de zwembaden en creëert een sterke relatie tussen de binnenfuncties en het omliggende park.

In het hart van het gebouw is een patio, waardoor daglicht diep in het volume kan doordringen. De patio fungeert tevens als regenwateropvang. De watertuin is een focuspunt voor bezoekers en gebruikers van de zwembaden.

Voor het interieur is gekozen voor neutrale materialen: verschillende tinten grijs en antraciet in combinatie met een houten plafond. Dit pallet resulteert in een tijdloze, hoogwaardige afwerking van het interieur. Het plafond is vanaf de buitenkant van het gebouw te zien en volgt het geknikte dak dat naar het hart van het complex leidt, de patio met watertuin. Frisse kleuraccenten en bewegwijzering leiden bezoekers op een natuurlijke manier door het complex.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Zwembad De IJsselslag. Click here to see everything you're following.
You stopped following Zwembad De IJsselslag
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Zwembad De IJsselslag is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites