Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Woonboerderij Wijhe

General

Ten zuiden van Zwolle in het dorpje Wijhe stond een verouderde boerderij. Paul de Ruiter Architects besloot de woning volledig opnieuw op te bouwen, op de voorgevel en de fundamenten uit 1611 na. Het doel was het in ere herstellen van de boerderij op duurzame wijze.

Wonen op een uitgegraven terp

Het architectenbureau wilde de leefruimte in de woonboerderij zo ruim mogelijk op kunnen zetten. Om de woonruimtes voldoende plek te geven onder de kap is de terp waarop de woning staat voor een deel uitgegraven. Op deze manier creëerden ze een split level woning met de woonkamer op de benedenverdieping, het maaiveld halverwege het en daarboven twee verdiepingen.

Een woning met twee karakters

De opdrachtgever had de wens om wonen en werken aan huis zo goed mogelijk te scheiden. Tegelijkertijd moest het huis een geheel vormen. Om die reden hebben de beide kopgevels in het ontwerp een andere functie. Zo dient de westelijke kopgevel als de familie-entree en als de verbinding tussen de begane grond en de verdieping. De formele ingang bevindt zich aan de oostelijke kopgevel en geeft direct toegang tot het kantoor, een stiltezone waar rustig kan worden gewerkt.

Overlopen in het groen

Voor het woongedeelte is gekozen voor verdiepingshoge glazen ramen over de hele lengte van de woning waardoor de natuur lijkt door te lopen. Het vloerplan van de begane grond en de verdieping zijn open waardoor het licht overal gemakkelijk binnenvalt. De badkamer op de tweede verdieping heeft grote dakramen zodat de bewoners een ontspannen uitzicht over de omliggende natuur ervaren.

In verband met de privacy is het exacte adres niet opgegeven.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Woonboerderij Wijhe. Click here to see everything you're following.
You stopped following Woonboerderij Wijhe
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Woonboerderij Wijhe is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites