Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Villa Vught

General

De villa in Vught is een eigentijdse interpretatie van de lokale traditionele hoeve: een erf met daaromheen verschillende gebouwen. Het erf is omsloten, maar wel verbonden met het omliggende landschap. De landelijk gelegen villa is een ensemble van drie gebouwen die aan een dorpje doen denken. De twee lagere gebouwen hebben de vorm van een schuur met een puntdak en grenzen aan de omliggende tuinen. Het hogere gebouw vormt een opvallend contrast met de lagere en heeft een fraai uitzicht over het weidse landschap.


Functie-indeling

De riante ouderslaapkamer ligt op de begane grond van het hoogste gebouw. Op de hogere verdiepingen zijn nog twee slaapkamers. Alle kamers en het dakterras kijken uit over de weilanden. Eén van de twee ‘schuren’ is ingericht als woonkamer met keuken, eethoek met terras op het zuidwesten en op de eerste verdieping een werkruimte en multimediaruimte. Een half verdiepte gang ligt verborgen onder een grasheuvel en verbindt het hoge gebouw met de schuur met woonkamer. De andere schuur is ingericht als kookstudio waar de eigenaar ondermeer kookworkshops geeft aan ruim twintig mensen. Direct naast de studio, in hetzelfde gebouw, is een garage met opslagruimte en een gastensuite op de eerste verdieping. Door de grote schuifdeuren te openen, ontstaat een directe verbinding met het erf.


Warme materialen en gekaderde uitzichten

Ook de constructie en detaillering van de villa is geïnspireerd door de traditionele hoeve. De gevels van donkerbrons geanodiseerde aluminium panelen lopen door over het dak, waardoor de gebouwen een sculpturale uitstraling krijgen. De panelen hebben verticale profielen; een verwijzing naar de golfplaten daken van nabijgelegen boerderijen. De lichtbronzen aluminium kozijnen contrasteren met de donkerder gevels, net als bij traditionele hoeves. Ze zijn als fotolijsten in de gevels geplaatst en creëren een zorgvuldig omkaderd uitzicht op het omliggende landschap.

Voor zowel de constructie als in het interieur is duurzaam hout gebruikt met een warme uitstraling. Het interieur is afgewerkt met zilversparhout, een houtsoort met een gladde, uniforme textuur. De constructie van de drie gebouwen is uitgevoerd in kruislaaghout met zilversparafwerking.

In vergelijking met andere massieve bouwmethoden is relatief weinig energie nodig voor de productie en bewerking van kruislaaghout. Daarmee draagt het bij aan duurzame CO2-opslag. De villa heeft een EPC van 0,26 en wordt verwarmd en gekoeld door middel van elektrische warmtepompen.


Adres is i.v.m met privacy niet correct

De villa in Vught is een eigentijdse interpretatie van de lokale traditionele hoeve: een erf met daaromheen verschillende gebouwen. Het erf is omsloten, maar wel verbonden met het omliggende landschap. De landelijk gelegen villa is een ensemble van drie gebouwen die aan een dorpje doen denken. De twee lagere gebouwen hebben de vorm van een schuur met een puntdak en grenzen aan de omliggende tuinen. Het hogere gebouw vormt een opvallend contrast met de lagere en heeft een fraai uitzicht over het weidse landschap.


Functie-indeling

De riante ouderslaapkamer ligt op de begane grond van het hoogste gebouw. Op de hogere verdiepingen zijn nog twee slaapkamers. Alle kamers en het dakterras kijken uit over de weilanden. Eén van de twee ‘schuren’ is ingericht als woonkamer met keuken, eethoek met terras op het zuidwesten en op de eerste verdieping een werkruimte en multimediaruimte. Een half verdiepte gang ligt verborgen onder een grasheuvel en verbindt het hoge gebouw met de schuur met woonkamer. De andere schuur is ingericht als kookstudio waar de eigenaar ondermeer kookworkshops geeft aan ruim twintig mensen. Direct naast de studio, in hetzelfde gebouw, is een garage met opslagruimte en een gastensuite op de eerste verdieping. Door de grote schuifdeuren te openen, ontstaat een directe verbinding met het erf.


Warme materialen en gekaderde uitzichten

Ook de constructie en detaillering van de villa is geïnspireerd door de traditionele hoeve. De gevels van donkerbrons geanodiseerde aluminium panelen lopen door over het dak, waardoor de gebouwen een sculpturale uitstraling krijgen. De panelen hebben verticale profielen; een verwijzing naar de golfplaten daken van nabijgelegen boerderijen. De lichtbronzen aluminium kozijnen contrasteren met de donkerder gevels, net als bij traditionele hoeves. Ze zijn als fotolijsten in de gevels geplaatst en creëren een zorgvuldig omkaderd uitzicht op het omliggende landschap.

Voor zowel de constructie als in het interieur is duurzaam hout gebruikt met een warme uitstraling. Het interieur is afgewerkt met zilversparhout, een houtsoort met een gladde, uniforme textuur. De constructie van de drie gebouwen is uitgevoerd in kruislaaghout met zilversparafwerking.

In vergelijking met andere massieve bouwmethoden is relatief weinig energie nodig voor de productie en bewerking van kruislaaghout. Daarmee draagt het bij aan duurzame CO2-opslag. De villa heeft een EPC van 0,26 en wordt verwarmd en gekoeld door middel van elektrische warmtepompen.


Adres is i.v.m met privacy niet correct

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Villa Vught. Click here to see everything you're following.
You stopped following Villa Vught
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Villa Vught is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites