Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback
Project language:

Vernieuwbouw gemeentehuis Waadhoeke

General

De gemeente Franekeradeel fuseert op 1 januari 2018 tot de gemeente Waadhoeke. Ten behoeve van de nieuwe gemeente is het bestaande gemeentehuis ingrijpend gerenoveerd en is een nieuwe raadszaal toegevoegd. Begin december 2017 wordt het vernieuwde gemeentehuis opgeleverd.


Ingenieursbureau Boorsma was al betrokken bij de bouw van het gemeentehuis in 1995 en heeft nu ook geadviseerd op het constructieve vlak bij de vernieuwbouw.


Bij de verbouwing van het bestaande gemeentehuis ging het met name om het realiseren van nieuwe wandsparingen, het plaatsen van installatievoorzieningen op het dak en in de kelder. Eveneens het vernieuwen en herindelen van de hoofdtrap.


De nieuwe raadszaal is een eenlaags, transparant gebouw met een verbinding naar het bestaande gebouw. De begane grondvloer is van kanaalplaten gemaakt. De bovenbouw is een staalconstructie met vliesgevels en stalen dakplaten als schil. Onder de dakschil is ruimte gehouden voor de klimatisering van de raadzaal.


Het architectonische ontwerp is van Van Manen en Zwart Architecten te Drachten.

De gemeente Franekeradeel fuseert op 1 januari 2018 tot de gemeente Waadhoeke. Ten behoeve van de nieuwe gemeente is het bestaande gemeentehuis ingrijpend gerenoveerd en is een nieuwe raadszaal toegevoegd. Begin december 2017 wordt het vernieuwde gemeentehuis opgeleverd.


Ingenieursbureau Boorsma was al betrokken bij de bouw van het gemeentehuis in 1995 en heeft nu ook geadviseerd op het constructieve vlak bij de vernieuwbouw.


Bij de verbouwing van het bestaande gemeentehuis ging het met name om het realiseren van nieuwe wandsparingen, het plaatsen van installatievoorzieningen op het dak en in de kelder. Eveneens het vernieuwen en herindelen van de hoofdtrap.


De nieuwe raadszaal is een eenlaags, transparant gebouw met een verbinding naar het bestaande gebouw. De begane grondvloer is van kanaalplaten gemaakt. De bovenbouw is een staalconstructie met vliesgevels en stalen dakplaten als schil. Onder de dakschil is ruimte gehouden voor de klimatisering van de raadzaal.


Het architectonische ontwerp is van Van Manen en Zwart Architecten te Drachten.

Association Articles

Logo
Name
Article title

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Vernieuwbouw gemeentehuis Waadhoeke. Click here to see everything you're following.
You stopped following Vernieuwbouw gemeentehuis Waadhoeke
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Vernieuwbouw gemeentehuis Waadhoeke is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites