Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback

TNQ

You and your listed project partners can edit this project

Project information

This award-winning design for a sustainable mixed-use development in Colindale, North London has reconciled the needs of large-scale retail with the creation of a new residential community. Our approach to redeveloping this retail warehousing site was commended by CABE and the Greater London Authority and received planning permission in 2009. The challenge was to maintain both active facades and the volume of parking necessary for shopping while also delivering a design that felt like home for the residents. Dunnett Craven responded to these objectives by designing the housing around a series of elevated, connected landscaped courts, with large windows and balconies providing light and views of the green spaces from the flats. The retail and community facilities provide a lively and active edge for the shopping and parking areas. The residential buildings all have strongly expressed double-height entrance halls. A comprehensive range of environmental measures include on-site power generation that can also supply the wider area, photovoltaic panels and a SUDDS strategy that recycles water for irrigation and amenity.

Description: General
General

Tags

Expertise Features or specials
Logo
Name
Company type
Expertise

Association Articles

Logo
Name
Article title

Location

Related projects

No results found

Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following TNQ. Click here to see everything you're following.
You stopped following TNQ
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
TNQ is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites