Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

The Grace

General

Het aantal inwoners van Den Haag zal in de komende twintig jaar explosief groeien van 525.000 naar ruim 625.000 inwoners. Om deze uitdaging het hoofd te bieden stimuleert de gemeente binnenstedelijke verdichting in het Central Innovation District (CID), de driehoek tussen de drie Haagse treinstations. Binnen het CID zijn drie gebieden rondom de treinstations gemarkeerd, waar de eerste verdichting zal plaatsvinden. Conform de Nota Eyeline Skyline uit 2018 wordt in deze gebieden hoogbouw gerealiseerd. Movement Real Estate en de Van Deursen Group hebben het initiatief genomen om samen met Mecanoo architecten een ensemble van twee woontorens te ontwikkelen binnen een van deze zones op een steenworp afstand van Station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag.


Betaalbaar wonen op hoogte

The Grace wordt gerealiseerd aan de Rijswijkseweg, direct aan het stadscentrum ­en kijkt uit over de Trekvliet, waarvan de oevers in de komende jaren zullen transformeren in een park voor wandelaars en fietsers. Ook wordt er een fietssnelweg gerealiseerd, de Velostrada, die Den Haag met de omliggende gemeenten verbindt. The Grace vormt de schakel tussen de Binckhorst, de Laakhavens en het centrum, maar ook tussen (startende) ondernemers en bewoners. Het woonconcept is gebaseerd op de groeiende vraag naar betaalbaar wonen en het creëren van een community. The Grace, met ruim 1500 sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen en een breed scala aan gemeenschappelijke voorzieningen, biedt hierop een antwoord.


Sierlijk icoon

Het iconische ensemble van twee torens van 150 meter en 180 meter op een zevenlaagse plint vormt een harmonische compositie met subtiele variaties in open en gesloten delen, transparante en gesloten hoekafwerkingen, materialisatie en kleur. Het complex vormt een sierlijk icoon met uitzicht over de stad, de zee en de wijde omgeving. Op de begane grond van de plint liggen commerciële functies, een restaurant en kantoren, en op de hogere lagen woningen, kantoren en gemeenschappelijke voorzieningen. Arcades aan weerszijden van het complex bieden bescherming tegen wind en regen, en creëren beschutte verblijfsplekken voor het restaurant en het winkelend publiek. Aan de noordzijde ligt een expeditiestraat waar alle verkeersstromen samenkomen.


Community

De plint opent zich naar het Schipperskwartier en het Trekvlietpark in de vorm van een verhoogde groene daktuin die ruimte biedt aan de bewonersgemeenschap voor allerlei activiteiten. Een transparante lobby vormt het levendige hart van het complex met werk- en verblijfsplekken voor bewoners, een ontvangstbalie voor bezoekers en zicht op de bedrijvigheid in de omliggende co-working spaces. De lobby is echt het verlengstuk van de woning. Hier kun je elkaar ontmoeten, of een plekje vinden om te werken of te studeren. De community wordt verder versterkt door gedeelde patio’s en daktuinen, gemeenschappelijke keuken, sportfaciliteiten, een filmzaal. Daarnaast ondersteunt het gebouw een steeds verder opkomende, duurzame deelcultuur; er staan fietsen en elektrische auto’s klaar voor de bewoners om gebruik van te maken. The Grace faciliteert en verbindt de bewoners en maakt het tot een unieke plek.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following The Grace. Click here to see everything you're following.
You stopped following The Grace
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
The Grace is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites