Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

TAQA PGI

General

De renovatie en het nieuwe interieur van TAQA is van de hand van Paul de Ruiter architecten. Vanuit de central control room van de Piekgasinstallatie (PGI) wordt de grootste vrij toegankelijke ondergrondse gasopslag van Europa aangestuurd. Belangrijk was dat tijdens de verbouwing alle controle functies in werking moesten blijven.

Bioritmische werkruimte

Veiligheid heeft de allerhoogste prioriteit bij TAQA. Alertheid van werknemers is daarom van groot belang om optimaal te kunnen presteren. We optimaliseerden daarom de luchtcirculatie, akoestiek en de inval van natuurlijk daglicht. Er is verlichting aangebracht die bioritmisch te sturen is, zodat de control room 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel kan zijn. Zo blijven werknemers zelfs in de late uurtjes scherp.

Lichte en ruime veiligheidszones

Het architectenbureau bedacht een licht en ruim interieur dat tegelijkertijd veiligheid waarborgt. Glas en hout vormen de basismaterialen. De gesloten wanden in de ‘front office’ zijn vervangen door gebogen glazen scheidingswanden. Hier bevinden zich de entree, de balie, de central control room, de engineering ruimte, flexwerkplekken, de vergaderruimte met videofaciliteiten, de keuken en de toiletten. De op maat gemaakte kasten in de diverse ruimtes dienen die ook als scheidingswanden. De front office en de technische ruimten worden van elkaar gescheiden door een wand die van vloer tot plafond is bekleed met Europees eiken fineer. Deze wand, de ruggengraat van de representatieve ruimtes, is aan de achterzijde van energiezuinige ledverlichting voorzien waardoor de ruimte visueel groter oogt.

Recyclen van server restwarmte

Achter de front office bevinden zich de nieuwe serverruimtes met innovatieve energiezuinige klimaatbeheersingsinstallaties die de restwarmte van de servers hergebruiken voor de verwarming van het gebouw. In alle technische ruimtes is daarnaast nieuwe energiezuinige verlichting toegepast. Ook maakten we een compacter ontwerp voor de nieuwe installaties waardoor er ruimte ontstond voor het inrichten van een nieuwe archiefruimte.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following TAQA PGI. Click here to see everything you're following.
You stopped following TAQA PGI
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
TAQA PGI is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites