Feedback

Taipei Performing Art Centre

You and your listed project partners can edit this project

Project information

A large glass cube forms the core of the Taipei Performing Arts Centre (TPAC). The different theatres are visually glued to this cube on the outside of the building and are accessed via this glass core. The physical separation is smart, because the different theatres are to be used at the same time. The theatre complex has been raised so that the space below the theatre remains available for the daily market. The façades of the cubes are clad with storey-tall s-shaped panels that have previously been used in other buildings as well, such as the Museum at the River (MAS) building in Antwerp. They are linked to the building’s main support structure via a steel support structure. In the areas of the cube that contain open spaces, the glass has been suspended from the higher level floors.

Team Taipei Performing Art Centre

Location

Related projects

No results found

Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.