Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

SV Stadswoningen

General

Dit plan is in twee fases gebouwd. Het meest opvallende is de meer stedelijke fase 1, met de drie glazen woontorens op de gemetselde plint van 3 lagen hoog. De torentjes ogen dan misschien niet als aantrekkelijke woongevels, ze herbergen wel woningen met puike plattegronden die vanuit verschillende richtingen licht binnen krijgen.

Aan de achterzijde van dit blok is een verdiepte parkeergarage aangelegd met een pergola-achtig dak. Weliswaar steken er enkele bomen met hun kruin bovenuit, maar dit dak verdiende meer en dat had best een spectaculair resultaat kunnen opleveren.

De stadswoningen in de plint tonen het vakmanschap van deze architecten. Zorgvuldige composities van ramen, deuren en entreepartijen en een subtiele afscheiding van de dakterrassen. Door de lamellen ontstaat een verfijnd lichtspel op de tweede verdieping dat deze gevel een extra dimensie geeft.

De hoogteverschillen in de kavels worden opgevangen door sommige woningen iets op te tillen. De dwars geplaatste trapjes zorgen voor een extra, speels accent.

Ontwerp: Van Sambeek en Van Veen

Dit plan is in twee fases gebouwd. Het meest opvallende is de meer stedelijke fase 1, met de drie glazen woontorens op de gemetselde plint van 3 lagen hoog. De torentjes ogen dan misschien niet als aantrekkelijke woongevels, ze herbergen wel woningen met puike plattegronden die vanuit verschillende richtingen licht binnen krijgen.

Aan de achterzijde van dit blok is een verdiepte parkeergarage aangelegd met een pergola-achtig dak. Weliswaar steken er enkele bomen met hun kruin bovenuit, maar dit dak verdiende meer en dat had best een spectaculair resultaat kunnen opleveren.

De stadswoningen in de plint tonen het vakmanschap van deze architecten. Zorgvuldige composities van ramen, deuren en entreepartijen en een subtiele afscheiding van de dakterrassen. Door de lamellen ontstaat een verfijnd lichtspel op de tweede verdieping dat deze gevel een extra dimensie geeft.

De hoogteverschillen in de kavels worden opgevangen door sommige woningen iets op te tillen. De dwars geplaatste trapjes zorgen voor een extra, speels accent.

Ontwerp: Van Sambeek en Van Veen

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following SV Stadswoningen. Click here to see everything you're following.
You stopped following SV Stadswoningen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
SV Stadswoningen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites