Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

ROC Aventus Zutphen

General

Naast het Zutphense stadhuis ontwierp Thomas Rau nog een blikvanger in de IJsselstad. In 2010 werd ROC Aventus opgeleverd. Een gebouw waar hij speelde met ruimtelijkheid en historie. Op een plek die wel een beetje karakter nodig had. 

De westzijde van het station bood tot 2010 een weinig florissante aanblik. Een klein perceel ingeklemd tussen een benzinepomp en het treinstation. Hier zou de nieuwe vestiging van ROC Aventus gesitueerd worden. Rau ging te werk zoals dat van hem bekend is: met oog voor de omgeving en duurzaamheid.

Het historische stratenpatroon van de omliggende wijken werd in de gevelopeningen overgenomen. En de materialen verwijzen naar de locatie. Steen voor het Stationsplein, hout is een verwijzing naar historische bouwwijzen. Door een verdraaide stapeling van L-en ontstaan in het gebouw kleine vides die zorgen voor daglichttoetreding in alle delen van het gebouw. Bovendien vertolken de vides een sociale functie. Hier treffen de verschillende opleidingen elkaar en is er ruimte voor ontmoeting.

Het materiaalgebruik is duurzaam. Tegels zijn herbruikbaar en gekozen is voor een duurzame onbehandelde houtsoort. Voor de klimaathuishouding werd ook gekeken naar de gevel. Aan de zuidzijde zorgen overstekken voor voldoende schaduw en bij de andere gevels treedt daglicht indirect toe. Door betonkernactivatie en warmtekoudeopslag in de bodem wordt de energievraag verder gereduceerd.

  

Naast het Zutphense stadhuis ontwierp Thomas Rau nog een blikvanger in de IJsselstad. In 2010 werd ROC Aventus opgeleverd. Een gebouw waar hij speelde met ruimtelijkheid en historie. Op een plek die wel een beetje karakter nodig had. 

De westzijde van het station bood tot 2010 een weinig florissante aanblik. Een klein perceel ingeklemd tussen een benzinepomp en het treinstation. Hier zou de nieuwe vestiging van ROC Aventus gesitueerd worden. Rau ging te werk zoals dat van hem bekend is: met oog voor de omgeving en duurzaamheid.

Het historische stratenpatroon van de omliggende wijken werd in de gevelopeningen overgenomen. En de materialen verwijzen naar de locatie. Steen voor het Stationsplein, hout is een verwijzing naar historische bouwwijzen. Door een verdraaide stapeling van L-en ontstaan in het gebouw kleine vides die zorgen voor daglichttoetreding in alle delen van het gebouw. Bovendien vertolken de vides een sociale functie. Hier treffen de verschillende opleidingen elkaar en is er ruimte voor ontmoeting.

Het materiaalgebruik is duurzaam. Tegels zijn herbruikbaar en gekozen is voor een duurzame onbehandelde houtsoort. Voor de klimaathuishouding werd ook gekeken naar de gevel. Aan de zuidzijde zorgen overstekken voor voldoende schaduw en bij de andere gevels treedt daglicht indirect toe. Door betonkernactivatie en warmtekoudeopslag in de bodem wordt de energievraag verder gereduceerd.

  

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following ROC Aventus Zutphen. Click here to see everything you're following.
You stopped following ROC Aventus Zutphen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
ROC Aventus Zutphen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites