Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Researchgebouw WDX

General

Dit gebouw bestaat voor twee derde uit laboratoria en voor een derde uit kantoren. Omdat de technische en ruimtelijke eisen voor de laboratoria sterk afwijken van die voor de kantoorruimtes, is gekozen voor een gebouw dat bestaat uit twee losse delen.

Doordat in de laboratoria hoge eisen gesteld worden aan de temperatuur in de ruimtes wordt het beeld van de gevel voornamelijk bepaald door de zonwering. Horizontale aluminium lamellen lopen voor de kozijnen van vloer tot vloer, waardoor het gebouw een abstracte en technische uitstraling krijgt. De kozijnen verspringen steeds een stramien per verdieping waardoor de schaal van het gebouw op een menselijke maat wordt gehouden en er een zekere speelsheid ontstaat.

De twee delen worden verbonden door een groot glazen tussenlid waarin loopbruggen en liften zijn gesitueerd en waar ontmoetingsplekken voor de werknemers zijn gemaakt. Het tussenlid is ontworpen als overdekte buitenruimte waar het landschap van buiten naar binnen doorloopt.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Researchgebouw WDX. Click here to see everything you're following.
You stopped following Researchgebouw WDX
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Researchgebouw WDX is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites