Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback
Project language:

Raaks Parking Glass Cube

Next to shops, apartments, offices and hospitality establishments, the Raaks Glass Cube on the Raaksterrein is a fascinating transparent icon in the centre of Haarlem. It measures about 7 meters in height, with a structure entirely made of glass. Each vertical side of the glass cube consists of nine glass plates measuring 2.35 m by 2.35 m. The cube consists of a structure of vertical glass fins, supported by thin steel cables for local stability. The roof is supported by slender metal beams with glass compression supports (solid glass rods). One side of the roof has been placed with a 5% run-off to avoid water accumulation on the roof. The glass roof features a squeegee to aid transparency and to avoid an overload of sun inside. The specks, which have been placed in a random pattern, provide a shadow on the inside of the Cube. The lift inside the cube leads to the parking garage. It is covered with tiles made from brushed stainless steel.

Expertise Features or specials

Association Articles

Logo
Name
Article title

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Raaks Parking Glass Cube. Click here to see everything you're following.
You stopped following Raaks Parking Glass Cube
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Raaks Parking Glass Cube is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites