Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Parktheater

General

Het concept van de opgave voor de uitbreiding was het behouden van de kwaliteiten van de bestaande schouwburg en deze versterken door het toevoegen van een meer op het experiment gerichte nieuwe zaal aan het park. De routing van het gehele theater is opnieuw opgezet, met behoud van de bestaande kwaliteiten. De karakteristieke voorgevel van het bestaande gebouw blijft de avond-entree vormen van waaruit men zich via het theatercafé richting de bestaande of nieuwe zalen kan begeven.

De nieuwe zaal is eigenlijk een toneeltoren waar ook het publiek in zit. Door de gehele zaal uit te voeren met trekken ten behoeve van de toneeltechniek, de orkestbak beweegbaar te maken en vervolgens de tribune inschuifbaar uit te voeren, ontstaat een multifunctionele zaal die geschikt is voor alles wat ligt tussen klassiek theater en vlakke vloer voorstellingen. Het theaterraam zorgt voor daglicht en uitzicht op het park. Naast de mogelijkheden die dit biedt met het oog op voorstellingen, is een belangrijk voordeel ook gelegen in het gegeven dat de mensen die de gehele dag aan het werk zijn met het voorbereiden van de voorstelling voor die avond, nu de kans krijgen om dit bij daglicht te doen.

Schlucht

De schlucht - de hoge smalle ruimte - die ontstaan is tussen de bestaande en de nieuwe zaal is op verschillende manieren ingezet: als foyer, voor daglichttoetreding en als billboard met kunstwerk van Herman Kuijer. Op het benedenniveau koppelt deze tussenruimte alle bestaande en nieuwe functies aan elkaar: theatercafé, restaurant, kantoren, kleedkamers en foyers.

Restaurant

Het backoffice is samen met het restaurant opgenomen onder de nieuwe zaal in de vorm van een kantoorlandschap. Hier vindt ook de kaartverkoop plaats en is aan de straatzijde een terras opgenomen.

Ontwerp: C.G. Geenen en L.R.T. Oskam, verbouwing Architecten|en|en

Het concept van de opgave voor de uitbreiding was het behouden van de kwaliteiten van de bestaande schouwburg en deze versterken door het toevoegen van een meer op het experiment gerichte nieuwe zaal aan het park. De routing van het gehele theater is opnieuw opgezet, met behoud van de bestaande kwaliteiten. De karakteristieke voorgevel van het bestaande gebouw blijft de avond-entree vormen van waaruit men zich via het theatercafé richting de bestaande of nieuwe zalen kan begeven.

De nieuwe zaal is eigenlijk een toneeltoren waar ook het publiek in zit. Door de gehele zaal uit te voeren met trekken ten behoeve van de toneeltechniek, de orkestbak beweegbaar te maken en vervolgens de tribune inschuifbaar uit te voeren, ontstaat een multifunctionele zaal die geschikt is voor alles wat ligt tussen klassiek theater en vlakke vloer voorstellingen. Het theaterraam zorgt voor daglicht en uitzicht op het park. Naast de mogelijkheden die dit biedt met het oog op voorstellingen, is een belangrijk voordeel ook gelegen in het gegeven dat de mensen die de gehele dag aan het werk zijn met het voorbereiden van de voorstelling voor die avond, nu de kans krijgen om dit bij daglicht te doen.

Schlucht

De schlucht - de hoge smalle ruimte - die ontstaan is tussen de bestaande en de nieuwe zaal is op verschillende manieren ingezet: als foyer, voor daglichttoetreding en als billboard met kunstwerk van Herman Kuijer. Op het benedenniveau koppelt deze tussenruimte alle bestaande en nieuwe functies aan elkaar: theatercafé, restaurant, kantoren, kleedkamers en foyers.

Restaurant

Het backoffice is samen met het restaurant opgenomen onder de nieuwe zaal in de vorm van een kantoorlandschap. Hier vindt ook de kaartverkoop plaats en is aan de straatzijde een terras opgenomen.

Ontwerp: C.G. Geenen en L.R.T. Oskam, verbouwing Architecten|en|en

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Parktheater. Click here to see everything you're following.
You stopped following Parktheater
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Parktheater is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites