Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Mariott Courtyard / Hotel

General

This four-star Marriott Courtyard hotel is part (third phase) of a larger redevelopment of an office campus Atlas Arena Amsterdam. With the introduction of other functions, as this hotel, the office area has become a mixed use area. For a period of thirty years, this campus has been empty for about seventy percent. Amidst the economic crisis it is fully leased.


The hotel is located within an existing office campus from the 80’s by the architect De Keukelaere, eloquent in its simplicity and quality. The buildings are of high-quality precast concrete finished in a fluting with a topping of Norwegian Split. The hotel design relates to the existing buildings in a contemporary way, without copying. The horizontal lined architecture is transformed into a vertical lined tower design, obviously related but different. The hotel is an inseparable part of the successful campus.

The hotel has an urban function within the campus. A large public plinth with a conference center, bar, restaurant, gym and show view kitchen also renders services to the surrounding offices. The south facing restaurant is an ideal lunch spot. The conference center is for external use. The sports bar with terrace in the evening sun seduces office workers inside for one last refreshment on their way home.


The hotel has an efficient and compact layout. The design is based upon prefabricated façades and bathrooms, in order to achieve the high hotel standard requirements. In addition, this provides a clean and compact construction site. The hotel rooms have vertical windows, the congress area horizontal windows. In this way, the internal functions stand out and everyone has his optimal view. With this compact façade opening factor and transparent heat insulating glass energy consumption is reduced. By means of the vertical door, natural light and air are allowed into the room.


Sustainable renewable energy is supplied by the municipality. Energy efficiency is made ​possible by heat recovery and motion detection on lighting and installation. For high comfort combined with low energy consumption, the rooms are equipped with low-pressure induction units. Water from the roofs is collected in ponds, where visitors will be welcomed in a campus ‘look and feel’. This is the first hotel in the Netherlands with a BREEAM very good label.

 

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Mariott Courtyard / Hotel. Click here to see everything you're following.
You stopped following Mariott Courtyard / Hotel
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Mariott Courtyard / Hotel is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites