Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Kunstfort Vijfhuizen

General

Een claustrofobische betonnen gang is door DoepelStrijkers omgetoverd tot een permanente tentoonstelling over de rol van de vestingwerken van Amsterdam in Nederland en Europa.

De 13 meter lange en 3 meter gang is een merkwaardige ingreep in het Fort, waardoor de hele intrinsieke functie van het Fort overbodig wordt door een doorgang te openen voor 'de vijand'. Dit, samen met het reeds verouderde concept van een fort bij oplevering, waren uitgangspunten voor het ontwerp. 18 draaibare spiegels verdelen de doorgang in drie kamers en openen het claustrofobische interieur dat het met de buitenkant verbindt. Elke spiegel is volledig lasergegraveerd met speciaal ontworpen kaarten die het landschap van oorlog weergeven.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Kunstfort Vijfhuizen. Click here to see everything you're following.
You stopped following Kunstfort Vijfhuizen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Kunstfort Vijfhuizen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites