Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Kantoorgebouw Antea Group

General

Voor Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud ontwierp Paul de Ruiter Architects een nieuw kantoorgebouw. Het nieuwe kantoor is landschappelijk ingepast in de geluidswal direct naast de snelweg A47. Het gebouw is met BREEAM-NL Very Good gecertificeerd en daarmee zeer duurzaam.

Zicht op de snelweg

Het vijf bouwlagen tellende kantoorgebouw snijdt dwars door de geluidswal heen. Aan de kant van het parkeerterrein, waar zich tevens de hoofdentree bevindt, rust het gebouw op kolommen, terwijl het aan de snelwegkant oprijst uit het talud. Aan deze zijde biedt een verdiepingshoog panoramavenster van vijftig meter vanuit het restaurant ruim uitzicht op het landschap en de A27. Het restaurant biedt bovendien toegang tot de ruime patio in het midden van het gebouw, die is ingericht als binnentuin en ontmoetingsplek. Op de eerste etage bevinden zich de receptie, het restaurant en diverse vergaderruimtes. De kantoren bevinden zich op de bovenste drie verdiepingen en zijn ingericht volgens de principes van ‘het Nieuwe Werken’ waarbij de vrije vloervlakken volledig flexibel indeelbaar zijn.

De gevel reageert op de weersomstandigheden

Voor de gevel is een speciaal geïsoleerd aluminium vliesgevelsysteem met verticale aluminium vinprofielen ontwikkeld. De vinprofielen zorgen door de reflectie voor extra daglicht in de kantoren. Door de schaduwwerking van de vinnen en de reflectie van het aluminium reageert de gevel op de zon en verandert het beeld van het kantoorgebouw mee met de weersomstandigheden. Ook de gevels van de binnenpatio zijn bekleed met aluminium panelen, dit zorgt ervoor dat de lichtinval in zowel de patio als de omliggende kantoorruimtes optimaal is.

Zichtbaar duurzaam

Het kantoorgebouw is BREEAM-NL Very Good gecertificeerd, het gebouw is klimaatbestendig en energiezuinig. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met energiezuinige installaties, er zijn waterbesparende maatregelen genomen voor de toilet- en douchevoorzieningen en energiebesparende daglichtregelingen. Ook de waterberging draagt bij aan de duurzaamheid van het gebouw. Het hemelwater wordt opgevangen door infiltratiekratten, waarna het water geleidelijk in de bodem verdwijnt.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Kantoorgebouw Antea Group. Click here to see everything you're following.
You stopped following Kantoorgebouw Antea Group
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Kantoorgebouw Antea Group is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites