Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback

Jellyfish House

You and your listed project partners can edit this project

Project information

The Jellyfish House in Marbella is neighboring buildings block its view onto the nearby sea. The house’s rooftop pool is cantilevered 9 m southwest–toward the Sierra Blanca mountain range, so that the beach and sea can always be seen while sunbathing or swimming. Inside there are two paths of circulation: a ‘fast’ and ‘slow’ set of stairs. The ‘fast’ stair leads from the exterior directly to the roof and is enclosed in glass, which physically separates it from the house’s interior, yet it is simultaneously open to the exterior elements. By doing so, sand is not brought into the house when returning from the beach. The ‘slow’ stair spans the entire length of the house, from ground floor main-entry to roof. It is indoors yet also open to the exterior elements. The pool weighs nearly 60,000 kg. It has a glass-bottom floor and a panoramic window at its interior facing edge, both of which are 6 cm thick. It allows those in the kitchen to voyeuristically view those swimming, while a third window affords those in the kitchen a glimpse of the living room.

Description: General
General

Tags

Expertise Features or specials

Team Jellyfish House

Association Articles

Logo
Name
Article title

Location

Related projects

No results found

Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Jellyfish House. Click here to see everything you're following.
You stopped following Jellyfish House
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Jellyfish House is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites