Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

IKC Overhoeks

General

In opdracht van InNoord heeft RU+PA het ontwerp gemaakt voor de nieuwe IKC Overhoeks in Amsterdam Noord. IKC Overhoeks is een modern en transparant BENG kindcentrum met een warme hoogwaardige materialisatie in zowel exterieur als interieur.

Gestapeld gebouw met cascadetrap

Het compacte, getrapte en gestapelde gebouw is verdeeld over vier bouwlagen rondom een levendig hart met een open houten cascadetrap, die toegang geeft tot klassenclusters van 4 tot 6 lokalen. Vanwege de verschillende gebruikers is het gebouw zo ontworpen, dat het op verschillende momenten van de dag gebruikt kan worden zonder dat het hele gebouw te allen tijde volledig toegankelijk is.

Duurzaam

Energetisch is het gebouw zeer efficiënt. Zo zijn er hoge isolatiewaardes toegepast voor de gevels en zijn ten aanzien van koeling van het gebouw alle ramen voorzien van drievoudige beglazing, zonwerend glas en externe zonwering. De kolommen structuur is zo opgebouwd dat de school in de toekomst kan mee veranderen met wisselingen van onderwijsmethodes of functie. Een slimme zonwering en kern zorgen ervoor dat het gebouw niet kwetsbaar is voor ongewenste bezoekers. De hoge plafonds en grote oppervlaktes glas dragen bij aan het comfort en maken dat het schoolgebouw voldoet aan Frisse scholen klasse B.

Verticale organisatie

De Gemeente heeft een hoog ambitieniveau voor de wijk gesteld in vorm van architectuur en stedenbouw. Dit ambitieniveau is in de gevel vertaald naar grote bandramen die veel licht in het gebouw toelaten, grote zand gekleurde keramische tegels en brons/champagne geanodiseerde aluminium platen. Een op-trappende bandgevel bij de lokalen en een lichte transparante vliesgevel bij de verkeersruimten en ondersteunende functies, verbinden de delen van het gebouw met elkaar.

Modern transparant en warme sfeer

In het interieur is het ambitieniveau vertaald naar royale ruimtes, hoogwaardige materialen en een luxe sportzaal met veel voorzieningen. Het interieur zal door de toepassing van hout natuurlijk warm aanvoelen. In combinatie met de licht grijze vloeivloer en witte wanden zal de school als geheel, rustig en modern ervaren worden.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following IKC Overhoeks. Click here to see everything you're following.
You stopped following IKC Overhoeks
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
IKC Overhoeks is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites