Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Het paviljoen voor M

General

In het hart van het Floriadeterrein in Almere ligt het paviljoen van M. als een sieraad in het water. Overdag is het een levendige ontmoetingsplek, waar bezoekers zich onderdompelen in kunst, architectuur en natuur. ’s Avonds is het een kunstwerk op zichzelf, dat in het donker oplicht als een lampion. Het werd ontworpen door het jonge architectenbureau Studio Ossidiana, dat zich liet inspireren door de zee die de provincie Flevoland ooit was. Het paviljoen zal tenminste vijf jaar op het Weerwater liggen, waar het is te bezoeken als thuisbasis van M., in de aanloop naar een nieuw kunstmuseum voor Almere. Begin 2020 vroegen gemeente Almere en provincie Flevoland vijf aanstormende buro’s een schetsontwerp te maken voor een kunstpaviljoen, als voorloper van een later te ontwikkelen, nieuw kunstmuseum. De jury koos unaniem voor het ontwerp van Studio Ossidiana, dat even poëtisch en oogstrelend als innovatief is. Het paviljoen, dat op 14 april 2022 opengaat voor publiek, bestaat uit drie cirkelvormige volumes, die op het water lijken te drijven: een ringvormige promenade, een terras en een transparante cilinder met tentoonstellingsruimten. Het cilindervormige gebouw is gemaakt van lichtgewicht polycarbonaat en biedt een dromerige blik van buiten naar binnen, en andersom. Ook de tinten van het water en de omringende vegetatie worden gefilterd en gereflecteerd in de transparante gevel. Door zorgvuldig gekozen openingen in de gevel, vormen de silhouetten van bezoekers binnen een kunstzinnig schouwspel. Bijzonder detail is het door Studio Ossidiana zelf ontwikkelde terrazzo van schelpen, mosselen, klei en houtskool uit de bodem van Flevoland, waarmee de promenade is ingelegd. Op deze manier laat Studio Ossidiana architectuur, kunst, natuur en historie samensmelten en biedt het bezoekers zowel binnen als buiten een prikkelende belevenis. Over Studio Ossidiana Studio Ossidiana is opgericht in 2015, gevestigd in Rotterdam en wordt geleid door de Italiaanse architecten Alessandra Covini en Giovanni Bellotti. Speelsheid, tactiliteit en inclusiviteit spelen een grote rol in de projecten van de studio: deze vertellen een verhaal, brengen objecten en materialen tot leven en nodigen uit tot ontdekken en verwonderen. Het Paviljoen van M. werd mede mogelijk gemaakt door Almere 2.0 en het BPD Cultuurfonds. M. is het begin van een nieuw icoon voor Flevoland en Almere, dat immersieve kunst en landschapskunst toegankelijk maakt voor iedereen. Geworteld in Flevoland, maar met een internationale horizon. M. dompelt je onder in beelden en belevingen. Ontdek installaties, events, voorstellingen en exposities. Waar je wilt, waar het kan. Buiten, binnen en van binnen. Want M. prikkelt je zintuigen en plant zaadjes in je hoofd. M. wordt gefinancierd vanuit het Fonds Verstedelijking Almere. Het maakt onderdeel uit van het programma Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk investeren in de kwaliteiten van de stad. Voor de landschapskunst werkt M. samen met Land Art Flevoland 

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Het paviljoen voor M. Click here to see everything you're following.
You stopped following Het paviljoen voor M
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Het paviljoen voor M is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites