Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Havenhof

General

Op dit perceel was vroeger een Ferrari-garage gevestigd. Wat er nu voor in de plaats is gekomen is netjes. De gele baksteen en donkere stalen accenten scheppen een rustige sfeer. De boven de parkeergarage gelegen hof met eengezinswoningen wordt aan het westelijke uiteinde afgesloten door een U-vormig volume met studentenwoningen.

De hof ligt daar lager, zodat de studenten een duidelijk afgebakend buitendomein hebben. Hier is de omringende bebouwing dus vier lagen hoog en dat maakt bij deze maat de hof wat somber. Alleen zomers zal hier in de vroege uren een beetje zon worden gevangen. Met de gevel van de studentenwoningen aan de zijde van de Vestdijk is niets mis. Die voegt zich prima in de morfologie van deze gevelwand. Met een knipoog naar het industriële erfgoed aan de overzijde en in ieder geval vele malen beter dan wat er naast staat.

Als een terrein vol wordt gebouwd tot op de perceelsgrenzen, dan krijg je dit soort massieve gevels; zo lang het aangrenzende terrein niet wordt bebouwd.

Op dit perceel was vroeger een Ferrari-garage gevestigd. Wat er nu voor in de plaats is gekomen is netjes, maar heeft helaas geen Ferrarikwaliteit. Mijn mond valt er tenminste niet van open. Eerlijk is eerlijk: van een Ferrari ook niet, maar daaraan klopt in ieder geval alles.

De gele baksteen en donkere stalen accenten scheppen, in mijn ogen, een vrij steriele sfeer. De boven de parkeergarage gelegen hof met eengezinswoningen wordt aan het westelijke uiteinde afgesloten door een U-vormig volume met studentenwoningen.

De hof ligt daar lager, zodat de studenten een duidelijk afgebakend buitendomein hebben. Hier is de omringende bebouwing dus vier lagen hoog en dat maakt bij deze maat de hof wat somber. Alleen zomers zal hier in de vroege uren een beetje zon worden gevangen. Met de gevel van de studentenwoningen aan de zijde van de Vestdijk is niets mis. Die voegt zich prima in de morfologie van deze gevelwand. Met een knipoog naar het industriële erfgoed aan de overzijde en in ieder geval vele malen beter dan wat er naast staat.

Als een terrein vol wordt gebouwd tot op de perceelsgrenzen, dan krijg je dit soort massieve gevels. Geen sieraad voor de stad, zo lang het aangrenzende terrein niet wordt bebouwd. En het is nog maar zeer de vraag of dat ooit gebeurt. Je krijgt het een beetje benauwd als je bedenkt dat er achter die gesloten muren de buitenruimte van de woningen zit. En dat met een diepte van 2,5 meter! Claustrofobisch, lijkt me dat.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Havenhof. Click here to see everything you're following.
You stopped following Havenhof
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Havenhof is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites