Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Gemeentehuis Voorst

General

De gemeente Voorst heeft een ontwerp gevraagd voor zowel een nieuwbouw- als een renovatievariant van hun huidige gemeentehuis. Het gebouw is in 1982 ontworpen door Broekbakema. Het nieuwe gebouw wordt een ‘Energieneutraal huis van de gemeente’ en biedt ruimte aan een flexibelere, toegankelijkere en toekomstbestendigere organisatie.


In de renovatie blijft de betonconstructie intact. De gevels, die niet meer voldoen aan huidige eisen, worden vervangen. De bestaande indeling wordt omgebouwd naar een flexibele structuur met vrij indeelbare vloeren en een ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw. Hier komen een infobalie, een klein restaurant, een vergadercentrum en overlegplekken. Ook is er ruimte voor planten en kunst. De nieuwe raadzaal wordt direct zichtbaar vanaf de straat. De trouwzaal krijgt uitzicht op de rozentuin aan de achterzijde.


De nieuwbouw is volledig circulair en nóg energiezuiniger. Met een ondergronds luchtlabyrint en twaalf zonne-schoorstenen wordt het gebouw natuurlijk geventileerd. Dit levert een enorme energiebesparing op met een minimum aan installaties. De hoofddraagconstructie en gevels zijn geheel van hout. Het labyrint, de schoorstenen en losse inrichting worden gemaakt van sloopmateriaal uit het oude gebouw. Met zijn statige oprijlaan, de parallelle ligging aan de openbare weg en een bordes refereert het gebouw aan de typologie van 19e-eeuwse Voorster landhuizen. De trouw- en raadzaal, het vergadercentrum, de infobalie en het kleine restaurant liggen aan de voorzijde, de werkplekken aan de achterzijde rondom twee patio’s.

De gemeente Voorst heeft een ontwerp gevraagd voor zowel een nieuwbouw- als een renovatievariant van hun huidige gemeentehuis. Het gebouw is in 1982 ontworpen door Broekbakema. Het nieuwe gebouw wordt een ‘Energieneutraal huis van de gemeente’ en biedt ruimte aan een flexibelere, toegankelijkere en toekomstbestendigere organisatie.


In de renovatie blijft de betonconstructie intact. De gevels, die niet meer voldoen aan huidige eisen, worden vervangen. De bestaande indeling wordt omgebouwd naar een flexibele structuur met vrij indeelbare vloeren en een ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw. Hier komen een infobalie, een klein restaurant, een vergadercentrum en overlegplekken. Ook is er ruimte voor planten en kunst. De nieuwe raadzaal wordt direct zichtbaar vanaf de straat. De trouwzaal krijgt uitzicht op de rozentuin aan de achterzijde.


De nieuwbouw is volledig circulair en nóg energiezuiniger. Met een ondergronds luchtlabyrint en twaalf zonne-schoorstenen wordt het gebouw natuurlijk geventileerd. Dit levert een enorme energiebesparing op met een minimum aan installaties. De hoofddraagconstructie en gevels zijn geheel van hout. Het labyrint, de schoorstenen en losse inrichting worden gemaakt van sloopmateriaal uit het oude gebouw. Met zijn statige oprijlaan, de parallelle ligging aan de openbare weg en een bordes refereert het gebouw aan de typologie van 19e-eeuwse Voorster landhuizen. De trouw- en raadzaal, het vergadercentrum, de infobalie en het kleine restaurant liggen aan de voorzijde, de werkplekken aan de achterzijde rondom twee patio’s.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Gemeentehuis Voorst. Click here to see everything you're following.
You stopped following Gemeentehuis Voorst
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Gemeentehuis Voorst is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites