Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Flux

General

Dit kolossale gebouw vormt de beëindiging van de groene loper. Dit is de autovrije groene zone waaraan alle faculteiten gelegen zijn, naar ontwerp van MTD Landschapsarchitecten. Gebouw Flux biedt ruimte aan de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering. Twee volumes van ongelijke hoogte grijpen in en over elkaar heen. Het ontmoetingspunt vormt de entree. De hoge verspringende vide daarachter wordt in de gevel zichtbaar gemaakt door het wegsnijden van het doorlopende gevelpatroon. Ook in de achtergevel is de vide in de gevel zichbaar gemaakt en breekt de schaal van deze enorme gevelwand. In de hoge vide kronkelt een opvallende, sculpturale trap naar de verdiepingen. De trap is wel het meest spannende element in het interieur. Hij nodigt daadwerkelijk uit tot gebruik ten koste van de lift. Eenmaal op de trap verandert het perspectief van de vide voortdurend. Daardoor wordt nog eens benadrukt dat er wel erg veel gebeurt in deze ruimte. Overigens blijkt pas bij direct opvallend zonlicht dat de trap niet zwart is maar diep donkerpaars. Er zijn gelukkig ook plekken in het gebouw waar het beeld veel rustiger is, zoals hier onder het glazen dak.

Via de vide achter de transparante zijgevel hebben de rustige werkplekken een wijds uitzicht over stad.


Architecten: Architectuurstudio HH, ontwerp Herman Hertzberger en Laurens Jan ten Kate

Dit kolossale gebouw vormt de beëindiging van de groene loper. Dit is de autovrije groene zone waaraan alle faculteiten gelegen zijn, naar ontwerp van MTD Landschapsarchitecten. Gebouw Flux biedt ruimte aan de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering. Twee volumes van ongelijke hoogte grijpen in en over elkaar heen. Het ontmoetingspunt vormt de entree. De hoge verspringende vide daarachter wordt in de gevel zichtbaar gemaakt door het wegsnijden van het doorlopende gevelpatroon. Ook in de achtergevel is de vide in de gevel zichbaar gemaakt en breekt de schaal van deze enorme gevelwand. In de hoge vide kronkelt een opvallende, sculpturale trap naar de verdiepingen. De trap is wel het meest spannende element in het interieur. Hij nodigt daadwerkelijk uit tot gebruik ten koste van de lift. Eenmaal op de trap verandert het perspectief van de vide voortdurend. Daardoor wordt nog eens benadrukt dat er wel erg veel gebeurt in deze ruimte. Overigens blijkt pas bij direct opvallend zonlicht dat de trap niet zwart is maar diep donkerpaars. Er zijn gelukkig ook plekken in het gebouw waar het beeld veel rustiger is, zoals hier onder het glazen dak.

Via de vide achter de transparante zijgevel hebben de rustige werkplekken een wijds uitzicht over stad.


Architecten: Architectuurstudio HH, ontwerp Herman Hertzberger en Laurens Jan ten Kate

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Flux. Click here to see everything you're following.
You stopped following Flux
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Flux is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites