Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Erasmus Paviljoen

General

Het Erasmus-paviljoen is het bruisende centrum van de Rotterdamse universiteitscampus. Het werd ontworpen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond. Het paviljoen is een contactplaats voor studenten en biedt bezoekers een breed scala aan faciliteiten. Door de toepassing van een massief houten systeem kreeg het paviljoen een warme en duurzame uitstraling. De lamellen verbergen tevens de ledverlichting die ‘s avonds zorgt voor een sfeervolle rode gloed.

Het hart van het gebouw huisvest een theater. Daaromheen bevinden zich op verschillende niveaus de foyer, het grand café en studie- en werkplekken. De centrale kolom telt 1026 m2 en heeft door de verschillende niveaus overal een andere curve. Derako International leverde 800 massief houten lamellen met unieke hoeken en neigingen. Via een 3D BIM-model werd exact berekend hoe de latten op de hoeken bij elkaar komen. De speciale achterconstructie bestaande uit een SLR- profiel met een gepatenteerde clip. De constructie werd in de fabriek in de juiste radia gebogen. 

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Erasmus Paviljoen. Click here to see everything you're following.
You stopped following Erasmus Paviljoen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Erasmus Paviljoen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites