Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Ensemble Wolters-Noordhoff

General

Tot 1987 was de uitgeverij/ drukkerij Wolters-Noordhoff gevestigd in een fabriekscomplex nabij het parkgebied van de Noorder Buitensingel in Groningen. Toen Wolters-Noordhoff het gebouw verliet, bleef een mooi en solide gebouw achter met kenmerken van het ‘Nieuwe Bouwen’ dat Arend Beltman rond 1917 had ontworpen. Vanwege de zware drukkerijmachines en de opslag van papier kent het gebouw een hoge toelaatbare belasting op de vloeren. Een gegeven dat veel mogelijkheden bood om het gebouw te herbestemmen. Op de begane grond is een verzameling culturele functies ondergebracht zoals repetitielokalen voor toneel- en dansgezelschappen, aangevuld met kantoren, een timmerwerkplaats en een café. Het souterrain biedt ruimte voor parkeerplaatsen en op de vroegere bedrijfsvloeren zijn 72 ruime woningen gecreëerd.


Logo
Name
Company type
Expertise
Logo
Name
Company type
Product / Material
Link

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Ensemble Wolters-Noordhoff. Click here to see everything you're following.
You stopped following Ensemble Wolters-Noordhoff
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Ensemble Wolters-Noordhoff is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites