Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Didden Village

General

The first realization in MVRDV’s hometown Rotterdam is a rooftop house extension.

On top of an existing monumental house and atelier, the bedrooms are positioned as separate houses, optimizing the privacy of every member of the family. The houses are distributed in such a way that a series of plazas, streets and alleys appear as a mini-village on top of the building.

 Parapet walls with windows surround the new village. Trees, tables, open-air showers and benches are added, optimizing the rooftop life. By finishing all elements with a blue poly-urethane coating a new “heaven” appears. It creates a crown on top of the monument.

The addition can be seen as a prototype for a further densification of the old and existing city. It adds a roof life to the city. It explores the costs for the beams, infrastructure, and extra finishes, and it ultimately aims to be lower than the equivalent ground price. 


Om privacyredenen is er geen exact adrs aangegeven

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Didden Village. Click here to see everything you're following.
You stopped following Didden Village
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Didden Village is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites