Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Design Museum Den Bosch

General

Voor het Design Museum Den Bosch realiseerde BiermanHenket een nieuw bouwvolume. Behalve een ontsluiting naar het Noordbrabants museum kreeg het Design Museum Den Bosch ook een eigen hoofdentree.

Kenmerkend voor de gevel zijn de uitkragende volumes. Deze draaien mee met de bocht in de aangrenzende steeg. De glinsterende, groenglazen gevel is een opvallende, eigentijdse ingreep in een vergeten hoek van de historische binnenstad.

Op de begane grond van het museum is een openbaar gebied met balie, auditorium en museumwinkel gerealiseerd. De slingerende trap is de blikvanger die de bezoeker naar de twee bovenliggende tentoonstellingszalen leidt.

Collectie

Sinds het aantreden van directeur Timo de Rijk richt het museum zich qua programmering op design en toegepaste kunsten.


Aan dit project zijn nog geen materialen toegevoegd.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Design Museum Den Bosch. Click here to see everything you're following.
You stopped following Design Museum Den Bosch
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Design Museum Den Bosch is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites