Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Copijn

General

De afbeeldingen zijn een impressie van het voorlopige ontwerp.

Copijn Tuin & Landschapsarchitecten creëren al meer dan 50 jaar mooie en duurzame werkplekken. Hun eigen kantoor moest ook duurzaam en circulair gerenoveerd worden.

Omschrijving

Copijn selecteerde voor haar herhuisvestingsopgave Studio R van Rogier Joosten als ontwikkelmanager, vanwege hun eerdere ervaringen bij The Greenhouse in Utrecht. Voor het nieuwe kantoor werden vijf projectdoelen geformuleerd. Het gebouw moet zo circulair mogelijk worden gerenoveerd, energie neutraal zijn, natuur inclusief zijn en dat in balans met de groene belevingswaarde en de comfortabele gebruikerswaarden. 

Onder leiding en inspiratie van Studio R is er met het gehele ontwerpteam (SVP Architectuur & Stedenbouw, moBius consult, Faas & van Iterson en Copijn Tuin & Landschapsarchitecten) nagedacht over alle mogelijkheden voor circulariteit en duurzaamheid binnen dit project. Met het oog op duurzaamheid is ervoor gekozen om niet het gehele pand te verbouwen, maar slechts de helft. De huidige werkplaats functioneert nog naar behoren en krijgt daarom alleen met minimaal materiaal gebruik een betere uitstraling. Terwijl de voorkant, de kantoorruimte, hoogwaardig gerenoveerd wordt. De huidige spanten worden op de verdieping vervangen door hogere houten spanten waardoor er meer functionele vierkante meters op de verdieping ontstaan. Bovendien komt er een nieuwe gevel die voldoet aan de huidige isolatiewaarden, opgebouwd in houtskeletbouw, dat ook weer gemakkelijk te demonteren is. Dat maakt de gevel circulair. Het dak wordt vernieuwd en volledig bekleed met zonnepanelen. Ook wordt de indeling van het kantoor beter; de vergaderruimten, sanitair en belplekken worden in een centraal volume opgenomen. De werkplekken worden juist aan de gevel gesitueerd waardoor deze prachtig uitzicht op het landschap hebben en deze voldoende daglicht krijgen.

Tussen de werkplaats en de kantoorruimte komt een zogenoemde spatie, de entree van het pand. Binnen komt er veel groen en ook de buitenruimte wordt hoogwaardig verbeterd. De spatie is een overdekte buitenruimte, in het hart van het gebouw tussen de kantoorruimtes en de werkplaats. In het voorjaar en in de zomer kan er geluncht worden, er kunnen afspraken en overleggen plaatsvinden en hier staan de tafeltennistafel en tafelvoetbaltafel.

Daar waar de spatie de kern van het gebouw is, komt er in het kantoor een volume met vergaderzalen als kern. Deze zal volledig worden bekleed met het hout dat nu nog als betimmering van de plafonds wordt gebruikt. Voor de wanden van de vergaderzaal worden de oude gevelkozijnen hergebruikt. Het pand gaat van het gas af en wordt straks door een combinatie van warmtepompen en zonnepanelen voorzien van energie.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Copijn. Click here to see everything you're following.
You stopped following Copijn
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Copijn is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites