Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Buitenleven

General

Het buitenhuis op een prachtige plek met vrij uitzicht over de duinen is bestemd voor een groot gezin met vele gasten. Het ontwerp zoekt aansluiting bij de kleinschaligheid van de streek, de traditionele, kleinschalige landelijke bebouwing en het landschap. De hellingshoek van de daken, het maximale bouwvolume en de richting van de kappen zijn in het bestemmingsplan vastgelegd.

Voor de nieuwbouw werd een bestaande, kleine en enigszins vervallen boerderij uit de jaren 50 afgebroken. Ze bestond uit een klein woonhuis aan de straat en een grote schuur erachter en paste ondanks de forse afmetingen goed bij het kleinschalige karakter van de plek. 

De nieuwbouw is in veel opzichte schatplichtig aan zijn bescheiden voorganger. Ook het nieuwe huis is ontworpen als ensemble van een huis en schuur, met twee kappen die zich achter elkaar verstoppen. De gevels aan de weg zijn laag en zwijgzaam, de royale ruimte binnenin en de overweldigende uitzichten ontvouwen zich pas bij binnenkomst. 

De ruime kavel is omgeven door verschillende landschapstypes, kenmerkend voor de overgang van het historische cultuurlandschap van Zeeland en de kust. Landinwaarts kijkt men vanaf het huis uit uit over velden en weilanden en ziet op de achtergrond het silhouet van de kerktoren van Goedereede; richting de zee ontvouwt zich een uitgestrekt duinlandschap.

De architectuur van de woning refereert aan lokale bouwtradities. De toegepaste kleuren, materialen en vormen komen veelvuldig in de omgeving voor.  

De woning bestaat uit een ‘voorhuis’ en een ‘achterhuis’. Het ‘voorhuis’ is een eenlaags, relatief smal gebouw, dat door zijn positie en vorm refereert aan de kleine, landelijke woonhuizen dijkhuizen die veelal parallel aan de weg werden gebouwd verderop langs de weg staan. Het grotere ‘achterhuis’ verwijst naar de veel grotere stallen of schuren uit de omgeving. Door zijn positie achter op het erf treedt het ‘achterhuis’ visueel op de achtergrond en past daarmee goed bij de kleinschaligheid van de bebouwing in de buurt.

De functionele indeling volgt de ruimtelijke configuratie: in het grote volume achter op de kavel zijn alle private woonvertrekken zoals woonkamer en slaapkamers ondergebracht. Het ‘voorhuis’ is ingericht als open keuken en eetplek. Waar beide ‘huizen’ bij elkaar komen bevindt zich onder twee kappen de ruime woonkamer, met houtkachel, ouderwetse zitkuil en mezzanine en licht van alle kanten.

De slaapkamers op de begane grond zijn sober en met schuifdeuren verbonden met de veranda en de tuin. De kinderslaapkamers op de verdieping zijn klein en compact en doen denken aan treincoupés met stapelbedden. Vanaf de bovenverdieping kijkt men uit over het eindeloos lijkende duinlandschap richting de zee. Een brede veranda met een ambachtelijke eikenhouten structuur van balken en planken verbindt de slaapkamers met de sauna en vormt een charmant contrast met het gladde oppervlak van de massiefhouten structuur binnenin het huis. Het met het huis mee ontworpen inbouwmeubilair met kasten en vele inbouwbanken ondersteunt de ruimtelijkheid.

I.v.m. de privacy van de bewoners is het exacte adres niet opgegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de architect.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Buitenleven. Click here to see everything you're following.
You stopped following Buitenleven
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Buitenleven is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites