Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Buiksloterham binnenstebuiten

General

Naar buiten gericht wonen in de stad – dat streven voedde het ontwerp van Studioninedots voor ROOTS op kavel A8 in de circulaire wijk Cityplot Buiksloterham. ROOTS valt op door de buitenkamers met tuin. Vanaf de kade is de getrapte stapeling van weelderig groen beeldbepalend; als verlengde van de woonkamer wordt de buitenkamer de meest gebruikte plek van het huis. Beide blikrichtingen versterken het natuurgevoel van stadsbewoners.

Van indoor naar outdoor

Als ruimtelijke vertaalslag van circulaire en sociale ambities, werkt Studioninedots aan ontwerpen die stadsbewoners verleiden tot een hernieuwde relatie met de directe omgeving. Individuele, collectieve en openbare verblijfsplekken buiten zijn daarvan steeds integraal onderdeel. Voor ROOTS werd daarom, in plaats van het werken via gebouwvolume naar plattegronden en dan de toevoeging van balkons, de architectuur georganiseerd middels de buitenruimten. Buitenruimtes worden als leefplek immers volwaardig wanneer ze

naar eigen behoefte, variabel én altijd te gebruiken zijn. De combinatie met tuinen, gezamenlijk aan de binnenhof en gedeeld op hoogte, verleidt de vaak indoor-gerichte stadsbewoners om de blik naar buiten te richten. Een gezond contact met buur en natuur is het doel. Comfort, sociale interactie en esthetiek gaan hier hand in hand met de aanwezigheid van flora en fauna, met het voelen van dagritmes en seizoenen. Bewoners aarden er op sociale en natuurlijke wijze in een nieuw stuk stad.



De ontwerpopgave voor dit kavel valt samen met de stedenbouwkundige basis van Cityplot. Daarin ligt de kiem voor een wijk waar betrokken bewoners de spil zijn in een dynamisch en duurzaam systeem. ROOTS geeft een gezicht aan collectiviteit, flexibiliteit, hergebruik van regenwater en meer stads groen. Met de kenmerkende gevel met getrapte tuinen en het gebruik van stoer beton en aluminium om aan te sluiten bij de industriële omgeving, wordt ROOTS een architectonisch icoon in Buiksloterham.


Buitenkamer meest gebruikte plek

Kavel A8 profiteert van de ligging aan het water van het Tolhuiskanaal en van de oriëntatie op de zon. Om die basisbehoeften zon, lucht en water optimaal te benutten, zijn de appartementen er verrijkt met buitenkamers. Deze extra woonplekken zijn ontworpen op licht, zicht en beschutting en vergroten de woning met een volwaardige leefruimte. De buitenkamers zijn naar wens te sluiten of volledig te openen zodat het er in ieder seizoen en met ieder weertype comfortabel is. 

Alle buitenkamers liggen bovendien aan een royaal begroeide tuin die per etage van positie verspringt. De tuin wordt gedeeld met de buren. De constructie voorziet in een dik en verzonken pakket aarde; een royale ondergrond voor de groei van uiteenlopende typen planten, struiken, bloemen en groenten. Daarbij versterken ook verkoeling en luchtzuivering, insecten en vlinders en irrigatie met regenwater het natuurgevoel bij de bewoners. Verleidelijk groen en comfort lokken uit dat de buitenkamer de meest gebruikte plek van de woning wordt. Op deze stadse locatie worden bewoners uitgenodigd tot sociaal en gezond buiten leven.

Naar buiten gericht wonen in de stad – dat streven voedde het ontwerp van Studioninedots voor ROOTS op

kavel A8 in de circulaire wijk Cityplot Buiksloterham. ROOTS valt op door de buitenkamers met tuin. Vanaf de

kade is de getrapte stapeling van weelderig groen beeldbepalend; als verlengde van de woonkamer wordt de

buitenkamer de meest gebruikte plek van het huis. Beide blikrichtingen versterken het natuurgevoel van

stadsbewoners.

Van indoor naar outdoor

Als ruimtelijke vertaalslag van circulaire en sociale ambities, werkt Studioninedots aan ontwerpen die

stadsbewoners verleiden tot een hernieuwde relatie met de directe omgeving. Individuele, collectieve en

openbare verblijfsplekken buiten zijn daarvan steeds integraal onderdeel. Voor ROOTS werd daarom, in plaats

van het werken via gebouwvolume naar plattegronden en dan de toevoeging van balkons, de architectuur

georganiseerd middels de buitenruimten. Buitenruimtes worden als leefplek immers volwaardig wanneer ze

naar eigen behoefte, variabel én altijd te gebruiken zijn. De combinatie met tuinen, gezamenlijk aan de

binnenhof en gedeeld op hoogte, verleidt de vaak indoor-gerichte stadsbewoners om de blik naar buiten te

richten. Een gezond contact met buur en natuur is het doel. Comfort, sociale interactie en esthetiek gaan hier

hand in hand met de aanwezigheid van flora en fauna, met het voelen van dagritmes en seizoenen. Bewoners

aarden er op sociale en natuurlijke wijze in een nieuw stuk stad.

De ontwerpopgave voor dit kavel valt samen met de stedenbouwkundige basis van Cityplot. Daarin ligt de kiem

voor een wijk waar betrokken bewoners de spil zijn in een dynamisch en duurzaam systeem. ROOTS geeft een

gezicht aan collectiviteit, flexibiliteit, hergebruik van regenwater en meer stads groen. Met de kenmerkende

gevel met getrapte tuinen en het gebruik van stoer beton en aluminium om aan te sluiten bij de industriële

omgeving, wordt ROOTS een architectonisch icoon in Buiksloterham.

Buitenkamer meest gebruikte plek

Kavel A8 profiteert van de ligging aan het water van het Tolhuiskanaal en van de oriëntatie op de zon. Om die

basisbehoeften zon, lucht en water optimaal te benutten, zijn de appartementen er verrijkt met buitenkamers.

Deze extra woonplekken zijn ontworpen op licht, zicht en beschutting en vergroten de woning met een

volwaardige leefruimte. De buitenkamers zijn naar wens te sluiten of volledig te openen zodat het er in ieder

seizoen en met ieder weertype comfortabel is. 

Alle buitenkamers liggen bovendien aan een royaal begroeide tuin die per etage van positie verspringt. De tuin

wordt gedeeld met de buren. De constructie voorziet in een dik en verzonken pakket aarde; een royale

ondergrond voor de groei van uiteenlopende typen planten, struiken, bloemen en groenten. Daarbij versterken

ook verkoeling en luchtzuivering, insecten en vlinders en irrigatie met regenwater het natuurgevoel bij de

bewoners. Verleidelijk groen en comfort lokken uit dat de buitenkamer de meest gebruikte plek van de woning

wordt. Op deze stadse locatie worden bewoners uitgenodigd tot sociaal en gezond buiten leven.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Buiksloterham binnenstebuiten. Click here to see everything you're following.
You stopped following Buiksloterham binnenstebuiten
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Buiksloterham binnenstebuiten is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites