Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback
Project language:

Appèl, Rosmalen

Appèl is het eerste bedrijf dat zich vestigde op het nieuwe bedrijvenpark ‘De Rosmalense Plas’, op een zichtlocatie langs de A2. Het verkeer stroomt hier voorbij in uiteenlopende snelheden; van het trage filerijden van zo’n 30 kilometer tot een razendsnelle 130 kilometer per uur. De eerste vraag die zich aandiende bij het ontwerp was dan ook: hoe je kunt inspelen op die wisselende dynamiek, die zo kenmerkend is voor deze locatie? Architecte Tanja Lamers van De Twee Snoeken Architectuur vertelt dat zij koos voor een ronde architectuur in tegenstelling tot de rechthoekige bouwblokken die doorgaans het uiterlijk van dit soort locaties bepalen. Dit alzijdige gebouw heeft, net als het Guggenheim Museum van Frank Lloyd Wright in New York, een zogenoemde ‘ramp’, die de afzonderlijke verdiepingen vloeiend met elkaar verbindt. De verdiepingsvloeren kragen spiralenderwijs uit in verschillende richtingen terwijl de constructie met de kolommen gewoon doorloopt. Deze manier van ‘stapelen’ resulteert in variaties van maximaal 6 meter en genereert de gewenste dynamische beleving van het gebouw. Dynamiek Automobilisten die het cirkelvormige gebouw passeren, versterken in hun eigen beweging deze dynamiek, die op zonnige dagen wordt onderstreept door het reflecterende gevelmateriaal van rvs. Een vide zorgt ervoor dat je op alle verdiepingen in contact staat met het hart van het gebouw. Dat hart wordt gevormd door het atrium, met op de begane grond de entree en het belevingscentrum van de cateraar, die school- en bedrijfskantines bedient met een showroom, een restaurant en een presentieruimte waar koks constant in de weer zijn. Deze bedrijvigheid is - door de grote oppervlakken van AGC glas - goed zichtbaar in de etalage die het gebouw is. ’s Avonds is het gebouw daardoor een baken van licht. Zonwerend glas Het toegepaste glas, Thermobel Stopray Vision61 van AGC, is overal zonwerend en heeft een hoge isolatiewaarde. Rondom de vide is gebruikgemaakt van een speciaal brandwerend materiaal; in de spouw is een schuimwand opgenomen die ervoor zorgt dat vuur bij onverhoopte calamiteiten niet kan doorslaan. VPG Geveltechniek heeft de inklemming van het glas op maat gemaakt. De verticale stijlen zijn dan ook veel dunner dan de kozijnen van een regulier vliesgevelkozijn, zodat de transparantie van de glazen delen van de gevel optimaal is. De hoofdentree is gesitueerd aan de groene zone van de Rosmalense Plas. Dat is ook de oriëntatie van het dakterras, welke is voorzien van zonnepanelen, evenals het overhuifde deel van de parkeerplaats, waar de bezoeker - tijdelijk - tot stilstand komt.

Association Articles

Logo
Name
Article title

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Appèl, Rosmalen. Click here to see everything you're following.
You stopped following Appèl, Rosmalen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Appèl, Rosmalen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites