Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Villa VH

General

De vrije sector kavels in Waterrijk zijn vrij smal en hebben een formele voorzijde aan het voetpad en een informele aan de achterzijde. Daar komt het gezin thuis na een autorit of school. Deze eis uit het beeldkwaliteitplan dwingt tot nadenken over plattegronden en sluit standaardoplossingen uit. Op heel veel plaatsen in de buurt heeft dat geleid tot prima woningen. Ik laat ze hier niet allemaal zien, maar ik pik er slechts een paar uit.

Deze hoekwoning bijvoorbeeld valt op door zijn bijzondere vorm en uitwerking. De architecte woont hier zelf en had dus alle kans om haar ideeën vorm te geven. De carport doorsnijdt schuin het volume en biedt tevens een overdekte entree.

Een zeer gesloten gevel aan de straatkant waarborgt de privacy. Slechts op een enkele plek is er iets van het interieur te onderscheiden. Soms gebeurt dat versluierd door opengewerkt timmerwerk voor de ramen.

De tuinzijde kent een mooie compositie van grote glasvlakken en de woonkamer opent zich royaal richting het voetpad aan de voorzijde.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Villa VH. Click here to see everything you're following.
You stopped following Villa VH
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Villa VH is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites