Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Twee woonhuizen

General

Op een driehoekig perceel heeft een bestaande woning plaats gemaakt voor twee vrijstaande villa’s. Die zijn zo ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat de woonruimtes maximale privacy bieden, terwijl de entreezones zijn gecombineerd.

Het resultaat is een spannende enscenering van buitenruimtes wanneer de woningen worden benaderd. Een zandpad leidt langs een begroeide berging waarna met een haakse bocht op een voorterrein kan worden geparkeerd, zonder echter nog de woningtoegangen te onthullen.

Die moeten worden gezocht in de smalle doorgang tussen de beide volumes. Door een insnijding in het zuidelijke volume verbreedt deze doorgang zich tot een bescheiden patio.

De beide woningen zijn opgetrokken uit dezelfde lichte baksteen in combinatie met staande houten geveldelen. Aan de tuinkant opent de noordelijke woning zich maximaal naar de tuin en het achterliggende bos. Daar wordt duidelijk dat er twee verdiepingen zijn. Geslapen wordt er op de onderste bouwlaag, die via een houten terras en een zachte glooiing ook een relatie heeft met het groen. De bovengelegen gevels van de woonruimtes hebben glas tot aan de dakrand.

Ook binnen is er sprake van een zorgvuldige enscenering van ruimtes. Lange looplijnen langs de glazen gevel ontsluiten de verschillende woonfuncties en maken het rijke groen buiten maximaal ervaarbaar.

De tuinen rondom de ruggelings dicht tegen elkaar geschoven woningen lopen in elkaar over. Het zonneterras van de zuidelijke woning is hier afgeschermd door een tuinmuur.

De zuidelijke woning onderscheidt zich door een andere detaillering van de glasgevel. Een robuuste stalen dakrand benadrukt enerzijds de horizontaliteit en neem tegelijkertijd de verticale verdeling van de glasgevel in zich op.

Alle woonruimtes hebben een maximale relatie met het omringende landschap.

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Twee woonhuizen. Click here to see everything you're following.
You stopped following Twee woonhuizen
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Twee woonhuizen is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites