Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Feedback

Prins Claus Conservatorium

You and your listed project partners can edit this project

Project information

The upgrading of the Prins Clause Conservatorium (PCC) consisted of the renovation and expansion of the existing building. This upgrade involves additional area for the concert hall, jazz club, studios and educational spaces. The PCC was equipped with a new entrance which gave it an entirely new look. Due to the function of this building, there are certain requirements because of the sound. The necessary prefab concrete walls are disconnected from the upper and lower floors, eliminating the stiffness of these walls. This increases the overall ductility of the building. By adding four seismic walls it is possible to redirect the horizontal earthquake forces to the "stiffer" walls. At the base of these stability walls, the foundation has been adapted and increased. Combining the existing structure with the new one leads to an adjustment in the dilatation distances, to compensate the displacements caused by earthquakes.

Description: General
General

Team Prins Claus Conservatorium

Association Articles

Logo
Name
Article title

Location

Related projects

No results found

Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Prins Claus Conservatorium. Click here to see everything you're following.
You stopped following Prins Claus Conservatorium
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Prins Claus Conservatorium is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites