Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

Kop van Cruquius

General

De kop van Cruquius, tussen de Entrepothaven en het Amsterdam-Rijnkanaal, is vanuit één samenhangende visie ontwikkeld. Een schiereiland vraagt een aansprekend doel om naar toe te gaan. Daarom speelt het publieke leven zich af rond een groen aflopend plein naar het water met zicht op het IJ. Het voormalige ‘kantoor en woonhuis voor den werkmeester’ wordt hier herplaatst om met goede horeca het stralende middelpunt te vormen, een blijvende herinnering aan het industriële- en handelsverleden, in een prettig en autoluw gebied.

De gebouwen zijn in samenhang met elkaar en de openbare ruimte ontworpen maar hebben elk hun eigen karakter. Er zijn diverse woningtypes en -groottes voor iedereen. In alle plinten zijn functies voorzien zoals horeca en werken. Met zijn sculpturale vorm markeert woongebouw Metaalpark de kop van het eiland. In de Houtsma-gebouwen is veel aandacht voor natuurinclusief bouwen. De daktuinen worden stadsoases voor mens en dier en ook in de gebouwen zelf is ruimte gemaakt voor nest- en verblijfskasten.

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following Kop van Cruquius. Click here to see everything you're following.
You stopped following Kop van Cruquius
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
Kop van Cruquius is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites