Your browser is not supported. Please contact info@galleo.co or try another browser.
Project language:

AEE Woning

General

Dit woonhuis kwam in de plaats van een bestaand pand uit 1958. De architect heeft de nieuwbouw ontworpen volgens de kenmerken van de oorspronkelijke villa: een robuust volume met een flauw hellend zadeldak, bescheiden kleurgebruik, horizontaliteit en een prominente schoorsteen. Het ontegenzeggelijk moderne woonhuis past op deze manier soepel in het beschermde stadsgezicht. 

Tussen horizontale banden van hardsteen zit metselwerk in een grijzige tint, net als vroeger. Een moderne twist ontstaat door stootvoegloos te metselen met een extralange steen, wat ook de horizontaliteit benadrukt. Door de halfverdiepte garage is de woonkamer opgetild en dat biedt een riant uitzicht over het Dommeldal. In de wit gestucte aanbouw zit een praktijkruimte. 

Logo
Name
Company type
Expertise

Related associations

Logo
Name

Related projects

No results found

Company only pages are only available for project partners of a project. Since you are not listed as a project partner, you are not able to access this company only page.
Did your company worked on this project? Go to the Public page and list yourself as a project partner to access your company only page
Uploading a picture is currently only possible if you worked on this project and your company is listed in the team.
You're now following AEE Woning. Click here to see everything you're following.
You stopped following AEE Woning
Project added to your favorite projects. Click here to see your favorites.
AEE Woning is removed from your Favorites

Click the +Favorite button to add this project to your personal favorites